Copilul meu poate juca Padel?

Sportul oferă numeroase beneficii şi tocmai de aceea se recomandă începerea practicării lui de la vârste fragede. Padelul, prin trăsăturile sale, este un sport pe care copiii îl pot învăţa cu uşurinţă, fiind distractiv şi foarte sociabil.

Când se începe practicarea acestuia?

Acest sport implică o anumită tehnică şi mişcări precise, de aceea nu se recomandă copiilor de vârste foarte fragede. Vârsta potrivită pentru a lua lecţii de padel este cea de 5 ani, chiar dacă depinde mult de abilităţile copilului, de dezvoltarea sa fizică şi personală. Sunt persoane care optează prima dată pentru lecţiile de tenis, în timp ce alţii decid să înceapă direct cu padelul. Ambele opţiuni sunt valabile, chiar dacă trebuie să ţinem cont că cei care schimbă un sport trebuie să aibe o perioadă de acomodare pentru a evita comiterea unor erori sau menţinerea unor vicii care pot face jocul să nu fie atât de fluid cum ar trebui.

Copii

Beneficiile padelului la copii

Acest sport facilitează dezvoltarea abilităţiilor de coordonare a copiilor, îmbunătăţind semnificativ şi abilităţiile psihomotorii. În plus, îi ajută a-şi îmbunătăţi orientarea spaţială. Este un sport aerobic care produce arderea caloriilor, ajutând în acest fel la combaterea obezităţii în unele cazuri şi, în general, îmbunătăţind tonusul muscular a celor mai mici.

Dar nu are numai avantaje doar în planul fizic, ajutându-ne să avem o viaţă sănătoasă, ci şi în planul social şi personal. Fiind un sport pe perechi sau chiar pe echipe, padelul îmbunătăţeşte socializarea copiilor şi îi face mai competitivi şi, în acelaşi timp, colaborativi. Diversitatea este aspectul cel mai important în relaţia dintre sport şi copii. Au nevoie de o disciplină care să le placă şi să îi motiveze. Padelul, fiind un sport cu reguli simple, uşor de învăţat şi foarte sociabil, reuşeşte să îndeplinească aşteptările celor mici. Un alt beneficiu de remarcat este că padelul este un sport relativ uşor, unde poţi avansa în tehnică cu multe antrenamente, iar pe măsură ce eşti conştient de evoluţia prestată, creşte nivelul de încredere şi stima de sine.

Cum să te antrenezi cu cei mici

Trebuie să ţinem cont că cei mici au un ritm de învăţare mai diferit decât adulţii. În primul rând, sportul trebuie să fie pentru ei o formă de distracţie şi nu una obligatorie. Este bine că această activitate să se realizeze doar dacă cei mici au ales-o şi nu că le-a fost impusă de către părinţi.

De asemenea trebuie să ţinem cont că gradul de concentraţie a celor mici şi forţa lor fizică este inferioară de cea a adulţilor şi de aceea trebuie să se stabilească o altă rutină. Dacă copilul este un bun jucător de padel şi vrea să participe la competiţiile oficiale, trebuie să fie conştient că acest lucru presupune mai multe antrenamente şi că părinţii au un rol fundamental pentru a obține un echilibru bun între studii și competiţii.

 

Sursă: Padelmania.info