Tipuri de palete de padel

Asadar te bucuri de noul tau sport favorit, padelul, dar vrei sa iti cumperi o racheta care sa ti se potriveasca stilului tau de joc. In acest articol vom vorbi mai in detaliu despre palete sperand sa va usureze decizia cumpararii ei.

ppeerr

Sunt 3 feluri de rachete de padel:

  • Rotunda
  • Diamant
  • Lacrima

Paleta rotunda

Aceste tip de paleta este ideal pentru incepatori. Centru de greutate este in partea de jos ce o face usor de manevrat si permite controlul mingii chiar daca nu se loveste cu centrul paletei.

Jucatorii defensivi folosesc palete rotunde urmarind plasarea mingii cat mai incomfortabil pentru competitor. Marele dezavantaj al acestora este puterea scazuta in loviturile in forta.

Paleta lacrima

Paleta lacrima este cea mai populara paleta de pe piata, fiind folosita de jucatorii intermediari de padel. Punctul de greutate al acestei palete se afla centrat in dimensiunile ei si ofera o gama larga de variatii de joc de la lovituri puternice pana la lovituri fine.

Versatilitatea ei e preferata de majoritatea jucatorilor si timpul necesar adaptarii este scazut. Din moment ce face putin din fiecare mod de joc aceasta paleta nu exceleaza la un stil specific precum defensiv/agresiv. De aceea acest tip de paleta nu este intalnita des la nivelul inalt de padel.

Paleta diamant

Paletele diamant sunt preferate de majoritatea jucatorilor profesionisti de padel. Calibrarea lor este in partea de sus a paletei, punctul de greutate indepartat de maner permite lovituri cu o putere foarte mare. Stilul de joc recomandad este agresiv, specific partii stangi a terenului permitand celor ce au sub control toate loviturile cu efect ale padelului.

Trecerea spre aceasta paleta trebuie sa fie graduala, acest tip de joc agresiv cu o paleta cu punct de greutate in exterior poate crea probleme musculare si este recomandata inceperea cu o greutate mai mica a paletei diamant pentru inceput.

Paleta de joc agresiv vs defensiv

Unul din cei mai importanti factori cand se cumparata o paleta de padel este cunoasterea stilului personal de joc. Jucul agresiv este de obicei in partea stanga a terenului ce presupune forta in schimbul controlului si defensiv in partea dreapta cu accent doar pe controlul mingii.

In final alegera paletei ramane la comfortului jucatorului, dar cu aceste informatii gasirea paletei potrivite speram sa fie cu un pas mai usoara.