De la ce varsta ar trebui copiii sa joace padel?

Padel este un sport practicat de tot mai multi oameni în fiecare zi. Fiind un sport usor de invatat este dedicat oricarei varste, dar in cazul copiilor exista un timp ideal pentru acestia sa il inceapa.

La copii, inceperea unui sport de mic este o decizie importanta. Daca copiii simt ca sportul le aduce esecuri, acest lucru poate afecta dezvoltarea lor personala. De aceea sportul si momentul in care acestia il incep trebuie ales cu atentie.

Padel este un sport ce necesita coordonare si tehnica, deci nu este recomandabil pentru copiii foarte mici. Cu toate acestea, manuirea paletei poate contribui la imbunatatirea mobilitatii copiilor, la cresterea tonusului muscular si a relatiilor sociale, toate in timp ce se bucura de o activitate distractiva.

Cea mai mica varsta recomandata pentru copii de a incepe  sa joace padel este de 5 sau 6 ani. Ar trebui, de preferinta, sa o faca intr-un club sau o institutie similara in care sportul este supravegheat de antrenor si insoțit de alti copii fara a exista prea multa presiune asupra aspectelor tehnice. Cel mai important este ca ei sa se bucure.

Poze apartin: circuitomenores.padelfederacion.es