Deși aceste greșeli se întâlnesc frecvent la jucătorii neexperimentați, sunt ocazii în care se pot observa inclusiv în cadrul competițiilor dedicate profesioniștilor.
Iată la ce ne referim:
-
Omiterea încălzii înainte de a începe meciului:
Se întâmplă frecvent, cu precădere în cazul amatorilor, să se intre direct pe teren fără niciun fel de încălzire prealabilă. E foarte bine să fi nerăbdător să joci padel 🙂 însă nu este suficient doar să bați puțin mingea înaintea începerii jocului.
Dacă acesta lucru devine un obicei, riscul de a se produce leziuni crește și totodată, se reduc posibilitățile de a lovi mingea. În final, din dorința de a juca mai mult timp, se întâmplă chiar opusul- o accidentare te poate scoate de pe teren o perioadă lungă de timp.
-
Nu se joacă suficient de încrucișat:
Elementar într-o partidă de padel este ca jocul să se dispute, în mare parte, cu adversarul aflat în diagonală. Desigur, nu trebuie omis nici cel din paralel.
Încearcă să optimizezi procentul de mingi încrucișate și să joci în paralel doar când îți permite poziția mingii.
-
O prea puțină utilizare a mingii:
Utilizarea optimă a mingii poate fi cea mai bună lovitură în jocul de padel, însă de prea puține ori se recurge la această mișcare. Sunt situații în care rivalii sunt în inferioritate, astfel că insistăm să le servim mingile la sol și acest lucru nu numai că este mult mai dificil, ci ne și determină să jucăm fiecare minge la limită.
În consecință, există mai multe șanse de a pierde acest meci. Încearcă să servești de câte ori ai ocazia, prelungește jocul, până la urmă aceasta este frumusețea sporului padel. Profită de minge de fiecare dată când adversarii sunt în inferioritate, nu te lăsa surprins de miraj!
Pe parcursul unei partide de padel vei descoperi toate secretele acestui sport. Încearcă să nu comiți cele 3 greșeli de mai sus și desigur, învață din greșelile adversarilor!
Articol publicat pe websiteul www.padelpatriots.es/blog și tradus de echipa TerenPadel.