Evitarea leziunilor în timpul meciului de padel

Padelul este un sport absolut benefic pentru sănătate. Cu toate acestea, este esenţial să se urmeze o serie de mici sfaturi pentru a evita orice fel de leziune.

Ești pregătit? Iată care sunt recomandările ce trebuie respectate cu atenție:

  • Echipamentul. Este recomandat să folosiți un echipament adecvat. În cazul încălțămintei, trebuie să alegeți întotdeauna pantofi sport pentru o bună aderență și care să permită alunecarea. În acest mod, puteţi evita orice acțiune ce v-ar putea răni gleznele.

  • Încălzirea. Așa cum se procedează în cazul tuturor sporturilor, este fundamental ca înainte de a vă bucura de un meci de padel, să faceţi o încălzire de cel puţin 10 minute. În acest caz, se recomandă întinderile, o alergare scurtă şi un mic joc cu mingea.

  • Evitați suprafeţele dure. Ideal este să practicaţi padelul pe terenuri dedicate acestui sport, dar, uneori, se întâmplă ca acestea să fie de proastă calitate, având o duritate nepotrivită. În acest caz, vă recomandăm să folosiţi încălţăminte cu camere de aer în călcâi, evitând astfel posibilele leziuni ale spatelui.

  • Evitați mişcările bruşte. Este dificil să vă controlaţi mișcările în timpul unui meci de padel, dar, în măsura în care se poate, încercaţi să evitaţi realizarea unor opriri foarte bruşte, deoarece sunt cauzele cele mai frecvente ale entorselor.

  • Hidrataţi-vă corespunzător. Atât în timpul, înainte dar și după finalizarea meciului,  este vital să vă hidrataţi. Beți apă sau băuturi izotonice! O recomandare care vă ferește de crampe sau amorţeli de diverse tipuri.

Ești pregătit să te bucuri de padel, fără riscuri?

www.terenpadel.ro

Sursă: http://padelmania.info/2013/12/10/consejos-para-evitar-lesiones-practicando-padel/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s