Padel: 10 beneficii pentru sănătatea ta

1. Menţine-te în formă cu Padel, pierde în greutate!
Padel este sport aerob ce îmbunătăţește condiţia fizică şi stimulează pierderea în greutate. Un meci de padel cu o durată de o oră şi jumătate practicat de jucători amatori, favorizează pierderea a aproximativ 600 de calorii.

2. Salvează-ţi inima!
Tocmai pentru că este un sport aerob, padelul stimulează sistemul cardiovascular ajutând la prevenirea bolilor cardiace.

3. Obţine agilitate şi reflexe mai bune!
Practicarea acestui sport pune în mişcare tot corpul, lovirea corectă a mingei solicită atât mişcări ale picioarelor cât și mişcări controlate ale braţelor.

4. Îmbunătăţeşte-ţi flexibilitatea!
În padel trebuie să anticipezi mişcările adversarului. Jucând frecvent, îți îmbunătățești forța motrice, ce integrează atât aspecte ale activității motorii, cât și manifestări ale funcțiilor perceptive.

5. Răneşte-te mai puţin!
Este adevărat că în padel pot apărea dureri de braţe sau coate, dureri frecvente şi în practicarea alte sporturi cu rachetă, însă doar în cazul executării greşite a loviturilor de minge sau poziţii incorecte. Totuşi, regulile padelului nu cer contact între jucători, leziunilele fiind mult mai reduse în comparație cu practicarea altor sporturi cu rachetă.

6. Spune adio stresului!
Padelul te ajută să te relaxezi. Mișcările de padel favorizează relaxarea mușchilor corpului.

7. Câştigă stimă de sine!
Padelul este un sport relativ uşor, care prin exerciţiu te ajută să devii mai bun din punct de vedere tehnic. Fiind conştient de evoluţia ta, vei câştiga încredere în tine .

8. Autodepăşeşte-te!
În strânsă legătură cu punctul anterior. Constatând rezultatele, vei valorifica efortul antrenamentului zilnic. În acest fel, vei lupta pentru a obţine cele mai bune performanţe, atât în plan sportiv cât şi personal.

9. Diminuează riscul de depresie!
Acest sport ne ajută să ieşim mai ușor dintr-o dispoziție proastă. Padelul este un sport foarte sociabil, care favorizează legăturile între oameni (perechea de joc, comunitatea pasionaţilor dintr-un club…).

10. Simte-te bine cu tine însuţi!
Aceasta este senzaţia generală întâlnită la practicanţii sportului. Padel este un sport distractiv, cu o înaltă componentă socială, capabil să îi motiveze pe cei care îl practică, îmbunătăţindu-le sănătatea fizică, dar și pe cea psihică!

E rândul tău să joci PADEL!
www.terenpadel.ro